Tarta Gruszkowa z orzechami włoskimi

TARTA GRUSZKOWA Z ORZECHAMI WŁOSKIMI (8 porcji)

 

 

 

Składniki:

 

Mąka owsiana 200g
Zółtko jaja kurzego 2 sztuki
Olej kokosowy 50g
Miód 1 łyżka
Jogurt naturalny 0,5% 1 łyżka
Gruszki 1kg
Orzechy włoskie 50g
Cynamon Szczypta


 

Przygotowanie:

W misce mieszamy mąkę owsianą z żółtkami, olejem, miodem i jogurtem. Całość zagniatamy. Piekarnik nagrzewamy do 180 stopni. Formę do tarty (o średnicy ok 20cm) wykładamy papierem do pieczenia lub smarujemy olejem kokosowym. Ciasto wałkujemy i wykładamy do formy. Ciasto wkładamy do piekarnika na ok 10 min, w tym czasie obieramy gruszki i kroimy w plastry. Gdy ciasto będzie podpieczone na wierzchu układamy gruszki, posypujemy cynamonem i orzechami. Wkładamy do piekarnika i pieczemy ok 40 min.. 

 

Wartości odżywcze na 1 porcję:

Kalorie Białko Węglowodany Tłuszcz
290 kcal 5,9g 34g 14,5g

 

 

Fit & Eat

Ostatnio dodane artykuły