Zapiekanka z kaszy jaglanej i warzyw


ZAPIEKANKA Z KASZY JAGLANEJ I WARZYW (3 PORCJE)

 

 

 

Składniki:

 

Kasza jaglana 200g
Passata pomidorowa 200g
Mozzarella 200g
Cukinia 1 sztuka
Papryka czerwona 1 sztuka
Papryka zielona 1 sztuka
Pomidory 2 sztuki
Czosnek 2 ząbki
Cebula 1 sztuka
Sól, pieprz szczypta
Bazylia świeża garść

 

 

Przygotowanie:

Na patelni szklimy czosnek, dodajemy pokrojoną w piórka cebulę. Cukinię kroimy w kostkę, papryki kroimy w paski, pomidora w grube plastry i dosypujemy do cebuli i dusimy ok 5 min (z wyjątkiem pomidora), obsypujemy solą i pieprzem. Piekarnik nagrzewamy do 180 stopni. Kaszę płuczemy w wodzie, wysypujemy do żaroodpornego naczynia, zalewamy passatą, posypujemy solą. Na wierzch wysypujemy warzywa i ukłądamy plastry pomidora. Mozarellę nakładamy na samą górę. Całośc wstawiamy do piekarnika i zapiekamy ok 40min. Tuż przed podaniem posypujemy listkami świeżej bazylii. 
 

Wartości odżywcze na 1 porcję:

Kalorie Białko Węglowodany Tłuszcz
395,6 kcal 23,7 g 56,7 g 8,2 g

 

 

Fit & Eat

Ostatnio dodane artykuły