Makaron ryżowy z łososiem chilli

MAKARON RYŻOWY Z ŁOSOSIEM CHILLI (1 porcja)

 

 

 

Składniki:

 

Filet z łososia 100g
Trawa cytrynowa 1 pęd
Papryczka Chilli 1 sztuka
Cebula dymka 1 sztuka
Limonka 1 sztuka
Pasta miso 1 łyżka
Imbir 1 łyżka
Sezam 1 łyżka
Szczypiorek Garść
Kolendra Garść
Olej rzepakowy 1 łyżka
Sos sojowy 1 łyżka
Makaron ryżowy 60g


 

Przygotowanie:

 

Olej rozgrzewamy na patelni, dodajemy drobno posiekaną dymkę, trawę cytrynową, chili, sezam i chwilę podsmażamy. Następnie dodajemy miso, sok z połowy limonki, imbir, sos sojowy. Dusimy na bardzo małym ogniu przez kilka minut. Następnie dodajemy pokrojonego w kostkę łososia i smażymy do uzyskania różowego koloru mięsa. Na koniec całość posypujemy świeżym szczypiorkiem, kolendrą, polewamy sokiem z drugiej połowy limonki. Mieszamy z ugotowanym makaronem ryżowym. 

 

Wartości odżywcze na 1 porcję:

Kalorie Białko Węglowodany Tłuszcz
530,8 kcal 27,3g 55,7g 22,1g

 

 

 

Fit & Eat

Ostatnio dodane artykuły